Annulatie van de terugvlucht.
In de nacht van vrijdag werden we wakker door SMS-berichten van Lufthansa. Hierin stond vermeld dat onze terugvlucht van Bangkok naar München was geannuleerd. Even later vonden we hetzelfde bericht ook in onze mailbox.
Maar binnen een uur volgde er al een nieuw bericht van Lufthansa: onze vluchten van Bangkok naar München en van München naar Brussel waren omgeboekt. Hoewel de annulering even voor opschudding zorgde, waren we snel gerustgesteld door de efficiënte en correcte afhandeling. Lufthansa heeft dit uitstekend geregeld!
Sneeuwstorm over het zuiden en zuidoosten van Duitsland.
Door de zware sneeuwstorm in zuidoost Duitsland, werd de luchthaven van München gesloten. Daardoor werd onze vlucht naar München door Lufthansa omgeboekt. Lufthansa heeft dat snel en heel correct geregeld. De vlucht van Bangkok naar München, en dan ook nog de aansluitende vluchten naar Brussel, voor 510 personen omboeken is toch een ingewikkelde opgave. Komt er bij, dat men moet rekening houden dat koppels, man en vrouw, niet gescheiden worden. Het reisgezelschap van 12 werd door Lufthansa snel omgeboekt:
- 7 personen vliegen via Parijs
- 3 personen vliegen via Helsinki (met extra overnachting)
- 2 personen vliegen via Istanbul (met extra overnachting).
Van Campasak/Laos naar Ubon Ratchatani/Thailand.
Vanuit onze laatste plaats in Laos, Champasak, vertrekken we om 13:30 uur met de autobus naar de luchthaven van Ubon Ratchatani in Thailand. Daar nemen we de vlucht naar Bangkok. Vanop Champasak is het 65 km rijden tot Vang Tao, de grens tussen Laos met Thailand. Eerst moeten we de exit uit Laos nog regelen. Na een stempel in ons paspoort, wandelen we te voet door een niemandsland, naar de grensovergang met Thailand. De autobus met de bagage kon zonder ons de grens over.
Grenspost Laos in Vang Tao. |
De grenscontrole door Thaise ambtenaren gebeurt vlot. De stempels in het paspoort worden zonder veel poespas gezet. Wel vingerafdrukken en een foto van het aangezicht en we kunnen Thailand binnen. De autobus met de bagage kon zonder problemen de grens Laos/Thailand over.
Thaise grenspost met Laos. |
We komen toe in Thailand en men rijdt er ook links. Onmiddellijk merkt men het verschil met Laos op. In Thailand, goede snelwegen, veel autoverkeer, mooiere rijkere huizen en gebouwen. Kortom een modern ontwikkeld land. Na 160 km komen we om 16:30 uur toe aan de luchthaven van Ubon Ratchantani.
![]() |
Parcours vanuit Champasak (Laos) naar Ubon Ratchantani (Thailand). 160 km. |
In Ubon Ratchatani is er de vlucht naar Bangkok.
- Ubon Ratchatani - Bangkok UBP - BKK 17:50 - 18:50 Smile Thai Airlines
Ubon Ratchatani - Bangkok
Het is een korte vlucht naar Bangkok van 1 uur. We vliegen met Smile Thai Airlines met een Airbus A320-200, zetelverdeling 3 - 3.
![]() |
Vlucht Ubon Ratchathani - Bangkok. |
De luchthaven van Bangkok is in 2006 gebouwd. Het is een draaischijf in Azië en uitgegroeid tot een gigantische hub. Enorme shopping mogelijkheden, niet veel zitplaatsen. Ook wel vele restaurants. Men moet vooral consumeren. Het is wel leuk om de verschillende shops eens te monsteren. Bangkok is een immens grote luchthaven. Er zijn vluchten de ganse nacht door. Het krioelt er van een massa mensen die naar alle uithoeken van Azië reizen.
Gemiste afspraak en een teleurstellende ervaring met de reisleider Vincent in Bangkok Airport.
We waren ruim op tijd op de luchthaven, klaar voor vertrek. Vincent, onze reisleider, had een duidelijke afspraak gemaakt: om 21.00 uur, drie uur voor vertrek, zouden we samenkomen in de vertrekhal bij een grote zuil D/E. Om 21.00 uur stonden Hilda en ik keurig op de afgesproken plek, maar van Vincent was geen spoor te bekennen. We werden niet eens op de hoogte gebracht van zijn afwezigheid. Uiteindelijk kwam een medereiziger ons informeren dat Vincent, zonder iets te zeggen, al was vertrokken. Geen uitleg, geen excuus – helemaal niets.
Als klanten hadden we toch op zijn minst duidelijke communicatie en een minimum aan respect mogen verwachten. Deze ervaring heeft ons vertrouwen in de organisatie volledig ondermijnd.
Onze twee volgende reizen, naar Bolivia en Bhutan, hebben we daarom aangepast. Voor Bolivia in mei 2024 (https://bolivie2024.blogspot.com/) en Bhutan in november 2024 kiezen we voor een andere reisorganisatie. Eén ding is zeker: het zal niet meer met ‘Dromen.be’ zijn. Bhutan wordt november 2024 eveneens met een andere organisator.( https://bhutan2024.blogspot.com/)
![]() |
Bangkok Airport. |
Bangkok - Parijs.
Het is een nachtvlucht naar Parijs met het vertrek om 00:40 uur. Door Lufthansa werden we omgeboekt naar Thai Airlines voor een vlucht naar Parijs in de plaats van naar München. Van de groep van 12 zijn er 7 personen die deze vlucht kunnen nemen. We vliegen met een Boeing 777-300ER, met een zetelverdeling 3 - 3 - 3. De afstand van 10.000 km leggen we af in 12,5 uur. We landen in Parijs op CDG om 13:00 uur plaatselijke tijd. In Europa zijn we dan ook 6 uur jonger wegens het tijdverschil tussen Thailand/Laos en Europa.
![]() |
Vlucht: Bangkok - Parijs. |
Parijs - Brussel.
In Parijs is er drie uur overstap tijd. De vlucht met Brussels Airlines naar Brussel is in een A320. Een vlucht van 10.45 uur tot 11.35 uur. Bij aankomst in Brussels Airport merkt men direct de kleinschaligheid op. Bijna een verlaten luchthaven. Slechts hier en daar nog een reiziger te bespeuren.
![]() |
De Airbus komt uit Brussel in Paris CDG toe, waarna deze terugkeert om ons in Brussel af te zetten. |
Brussel - Thuis.
Het is zondag geworden bij onze aankomst in Brussel. Het lukt dan vlot om thuis te geraken. Onze wagen op de parking staat er nog. Er is zelfs geen file op de E19 of op de Antwerpse ring. Iets rond 13.00 uur zijn we terug thuis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten